Ruta per l’Aeròdrom Militar d’Alfés

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

El 17 de juliol de 1936 esclata un conflicte bèl·lic a l’Estat Espanyol. És el que anomenem Guerra Civil Espanyola, un episodi tràgic que canviarà la vida de tots els habitants de l’època.

La Generalitat de Catalunya, que tenia competències en defensa, crea una xarxa d’aeròdroms per tot el territori català amb l’objectiu de frenar l’avanç de les forces rebels. L’Aeròdrom d’Alfés n’és, potser, el que està més ben conservat.

No et perdis l’experiència de viatjar 70 anys enrere i reviu com era la vida a primera línia de combat!

Es fan visites guiades amb un recorregut de dues hores i mitja per les defenses antiaèries en superfície (nius de bateries antiaèries i trinxeres), les instal·lacions de logística de l’antic aeròdrom (dipòsit d’aigua i el magatzem blindat per al carburant) i l’antic polvorí, on es pot veure l’exposició fotogràfica de Pepito Subirà, pilot observador destinat a Alfés que va fotografiar el dia a dia de l’aeròdrom. També hi ha una exposició de cartells propagandístics, projeccions dels efectes de l’aviació militar sobre la població civil i una acurada reproducció d’una casa bombardejada i d’un magatzem de munició.

Les visites són amb dissabte a les 11 del matí prèvia reserva, abans del dimarts d’aquella setmana, per correu electrònic a turisme.alfes@gmail.com o trucant a l’Ajuntament d’Alfés al 973 13 60 05.

Per a grups superiors a 15 persones també es poden fer visites la resta de dies.

El preu de la visita és de 5 euros l’entrada individual, 3 euros per a grups de més de 10 persones i 2.5 euros per a jubilats, pensionistes, escoles i carnet jove. Els nens menors de 10 anys tenen l’entrada gratuïta.

Animeu-vos!

4 pensaments sobre “Ruta per l’Aeròdrom Militar d’Alfés

  1. L altre canto de l, aerodrom on hi ha els altres refugis estant plens d, escombreries I super deixats, igual que els nius de metralladores. No entenc perque uns estant be I els altres no.

    1. Hola Jacob,
      la raó per la que només hi ha la meitat de les restes de la Guerra Civil recuperades, és per què les que estan brutes i en mal estat, estan dins del terme municipal de Lleida, i és competència d’aquest ajuntament tenir-ne cura.
      La part recuperada i de la que se n’està fent difusió des d’aquest web-blog, està dins del terme municipal d’Alfés.
      Espero haver-te aclarit el dubte.
      Salutacions.

  2. No és sols un problema de la Paeria de Lleida sinó un problema de deixadesa al voltant del nostre patrimoni bèl·lic. Sembla com si també vulguessin fer callar les pedres

Deixa un comentari