Ruta del riu Set

La ruta del riu Set transcorre paral·lela al riu anant d’una punta a l’altra del terme d’Alfés i forma part del GR 3, el que recorre la Catalunya interior.

Aquesta és la ruta més natural i verda de totes les que fem a Alfés. Durant el viatge ens trobarem a tota mena d’aus i mamífers, alguns no els veurem però els identificarem per els rastres que ens anirem trobant. Guineus, senglars… rapinyaires, fringíl·lids… és una ruta ideal per passar un matí familiar amb contacte amb la natura.

A part de la vessant natural, passarem per zones d’interès històric, com són les dues peixeres de pedra seca, preses megalítiques d’origen medieval. També visitarem masos de volta, la construcció rural típica de la zona. Les famoses pedreres d’Alfés, que han servit per construir monuments tant lleidatans com l’església de Sant Llorenç i tant catalans com la Sagrada Família de Barcelona. I visitarem la balma de la peixera, lloc on vivien els primers pobladors de la zona ara fa 9.000 anys.

Les visites  seran els dissabtes a les 9 del matí, ja que la durada és de quatre hores, el recorregut és d’uns 10 quilòmetres. Per fer una visita s’ha de fer una reserva abans del dimecres d’aquella setmana, per correu electrònic a turisme.alfes@gmail.com o trucant a l’Ajuntament d’Alfés al 973 13 60 05.

Les visites és fan a grups de més de 10 persones i el preu de la visita és de 3 euros, 2.5 euros per a jubilats, pensionistes, escoles i carnet jove. Els nens menors de 10 anys tenen l’entrada gratuïta.

Animeu-vos!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s