Alfés

aérea d'Alfés

Alfés és un poble tranquil de la Comarca del Segrià situat al sud de la ciutat de Lleida, concretament a 10 quilometres. Per la seva situació geogràfica, és un dels pobles amb més projecció de la comarca.

Alfés està situat a 239 metres sobre el nivell del mar. El seu terme municipal té una extensió de 31 km2. És de gran bellesa paisatgística i natural, refugi de les darreres espècies d’aus de secà de Catalunya com l’Alosa Becuda, el Torlit, el Sisó, el Gaig Blau…

Al poble hi viuen 321 habitants. Té una associació de jubilats, una de dones, una de grallers i un equip de futbol femení.

L’activitat cultural se centra en les seves festes majors, una que té com a patró Sant Sebastià, és la festa xica i se celebra el 20 de gener. L’altra és la de Sant Salvador, el 6 d’agost, la festa major d’estiu, la més gran i important del poble. També se celebren festes com el Sant Joan,  festes nadalenques i un festival de música tradicional a principis d’estiu.

L’activitat econòmica principal és l’agricultura, de secà amb els cultius d’ordi, olivera i ametller i recentment la de regadiu amb el blat de moro i el presseguer. També n’és important l’activitat ramadera principalment la bobina i la porcina.

Disposa d’escola de primària amb menjador escolar, centre mèdic durant el matí i servei de tanatori. Té una benzinera, un bar restaurant i una agrobotiga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s