Ingredients:
– 1/4 de litre d’oli d’Alfés
– 4 ous de casa
– 250 g de sucre
– 1/4 de litre d’anís
– 200 g de llet condensada
– 1 sobre de llevat
– 3 kg de farina
– oli d’Alfés en abundància per fregir les orelletes
Per a la infusió:
– 50 g de matafaluga
– 50 g de coriandre
– 1/4 de litre d’aigua
Recepta:
Les orelletes són les postres més típiques i tradicionals del poble i de la zona. Els seu nom ve de la seva forma d’orella gegant i es creu que són d’origen àrab, a Alfés se solen menjar quan és festa grossa i per fer-ne heu de seguir els següents passos:
Per fer la pasta poseu en un bol els ous.
Els bateu, i aneu-hi afegint la resta dels ingredients, sense deixar de batre: Poseu-hi el sucre, la llet condensada, l’oli, l’anís, i la infusió de matafaluga i coriandre. Quan tot això estigui ben barrejat, tireu-hi el llevat i la farina, a poc a poc, sense deixar de batre. Quan la massa estigui espessa, treballeu-la amb les mans. Deixeu-la reposar, tapada, durant 1 hora. Després feu-ne boles i deixeu-les en remull amb oli. Mentrestant poseu oli a escalfar amb una pell de llimona. Estireu la massa sobre la taula amb una mica d’oli, doneu-li forma arrodonida, ben prima, que sigui gairebé transparent. Quan l’oli ja estigui ben calent, traieu la pell de llimona, i comenceu a fregir-hi les orelletes. Un cop fregides, quan encara estiguin calentes, tireu-hi una mica de sucre per sobre.
Doncs bé, ja les teniu fetes, bon profit i no se us oblidi acompanyar-les amb un bon porronet de moscatell.