Ingredients per a quatre persones:
-250 g de petxuga de pollastre filetejada
– 1 kg de llonganissa
– 250 g de costella de porc
– 1 kg de caragols plans d’Alfés
– 2 alberginies guapes
– 2 pebrots vermes grossos
– 3 tomàquets madurs
– 2 cebes, 2 dents d’all, sal i oli d’oliva d’Alfés
– Un raig de conyac
Recepta:
La catxipanda és un dels plats més gustosos i importants de la cuina alfesina i de la comarca. No hi ha una recepta única, cada casa i cada cuiner o cuinera tenen la seva pròpia, l’autèntica catxipanda el pagès la feia amb el que trobava aquell matí al camp, nosaltres la fem així:
Primer netegem ben nets els caragols i els i fem una bullida d’una mitja hora. Amb una caçola grossa fregim els talls, tots tallats ben petitets, primer la llonganissa, després la costella i la petxuga. Quan ja tinguin color els treiem de l’olla i hi tirem el pebrot i l’alberginia picadets, després la ceba i l’all, ho salem i quan estigui fregit hi tirem els tomàquets ratllats, els talls, els caragols i un bon raig de conyac, ho deixem fent xup-xup cinc o deu minutets i amb una bona barra de pa i una bota plena de vi negre ja podem anar cap a la taula.